Massa barn <3

Ja nu har de flesta ploppat ut =) En riktig snabb graviditet blev de för min min älskade granne blott 3 månader =P han föddes i v 35. 47 lång och 3080 gram Om ni undrar varför jag skrivit 3 månader är för att hon inte visste om det. Och om ni tänker att de måste hon gjort så NEJ... Hon har umgåtts med mig varje dag och ja har inte heller märkt något..
Så välkommen älskade pojk 26/12 2010
Sen va de till älskade Emma som fick en liten pojk hon med <3
Så välkommen Linus 18/12 2010<3
Therese fick en liten tjej =)
Välkommen lilla Tindra 19/12 2010
Malin fick en liten tjej
Välkommen vackra du 17/12 2010
Å sist men inte minst den som väntat längst tror ja vår alldeles älskade Sandra fick nu ikväll en dotter =)
Så Välkommen lilla du <3 28/12 2010

Då har jag bara 2 till att hålla koll på =) 2 st är de som fått till de fick pojkar men de känner ja inte så väl så de tar ja inte upp här =)
Ja snart ä de slut på detta året nu ska de väl inte kunna hinna komma mer "kända bäbisar "
Vi som fått våra bäbisar 2010 är allt bra lyckligt lottade =)

Då var julen över för iår

Sanna mina ord. jag är trött, sliten you name it.. Fått många fina klappar minsann =) en ny badrock, ergonmisk kudde som för övrigt va STENHÅRD. Men ja får väl lära mig sova på den med :) Har fått photoshop element9 av elins pappa så nu ska här mocklas igen.. tappade bort mitt gamla vilsen som jag är.
Elin da va fick hon .. jo ett par rosa pumaskor och 1 skallra och kläder. Ja vill inte att hon skulle få några klappar då jag ansåg de va helt onödigt i hennes åldern nä pengar tyckte ja va bättre och de fick hon minsan de lilla sessan =) De har hon bättre nytta av när hon blir stor =) Smart mamma som ja tycker att jag är.. Så nu föräldrar som tycker att era barn ä för små öppna konto till dem och sätt in pengar mycket mycket bättre =)

nu sover min lilla sessa så nu blir de duschen och sen lägga sig i nybäddad säng=)

Vad är de med sjuka karlar ;)

Ja de kan man fundrera på =) De blir alltid så synd om dem. men som nu när man är mamma så måste man upp mitt i natten , man måste ut med hunden, när blir de synd om förskylda mammor ;)
Sitter och snörvlar och dricker vatten. Förkylning ä inte min grej, huvudet full i saker som inte ska vara där. med andra ord bomtät i ögon , näsa bihålor. Ja lite synd ä de faktiskt om mig.

Min lilla dotter har komme på att om ja är riktigt busig om nätterna så tar mamma upp mig och lägger mig i hennes säng. fiffigt va ;) Detta reulterar i att just nu ligger hon och sover jättegott Jag, mammaan däremot är trött, hur kunde ja gå upp tidigt förr. Inte min grej detta har ja kommit på. Nä sova länge de är skönt. Särskillt när man vaknar och de är bitande kallt ute, man sticker ut tån utanför täcket känner på temperaturen och inser att de är kallt.. burr. fort in med tån igen mysa lite till. =)

Låg igår och funderade på detta med sovning på lillan. ska man ha kudde eller inte.... Big problems I know ;) sova i sin säng/Sova i min säng.....Amma eller inte...
Inatt blev de utan kudde först sin säng sen min säng och amma..

funderar även på hur sjutton strumpor och nappar kan bli borta... vem är den skylldiga ??

22 december dan före dan före dopparedan

Ja ja tror de ä så iaf :P
Well well vart ska vi starta ida då =) vi börjar väl från morgonen =)
Lillan bestämde sig för att klockan 8 ska vi gå upp, de ville dock inte hennes kära mor.
Men när de började röra sig så ville hunden ut.. vid halv kom elins pappa så då fick han gå ut =)
Lillan har kommit på vad mycket mamma betyder =P så nu har hon bestämt sig för att i pappas famn kan man inte sova...ideer de får de små liven =)
Igår sov hon nästan inget alls, de tog hon igen idag. Suck...
nä nog snackat om barn för studen iaf :P....
Längtar te nästa jul då ska ja ordna julgran, en barrfri i plast helst =P De här med jul ä ju inte riktigt min grej. ha inte firat riktig jul på ca 10 år. nää da ja har jobbat och glad är jag för de.. Finns de något bättre än att få vara kring de gamla som inga besök får av anhöriga. Ja tror inte de.. Men nästa år ja då får ja ju engagera mig lite =)

tråkig info......Ida snaskde ja burgare från alle. inga fel dä inte..latat mig Så som man ska göra när man ä lite förkyld ;)
Tittar för tillfället på bonde söker fru och blir full i skratt, vill inte uttala mig varför men vissa ser för roliga ut =P
Typiskt nu vakna lillan......
Då får vi testa om bilstolen passar damen att sova i.. Bra sak detta :)
Jo förkyld ä ja med, för att gnälla lite granna =) igår va de som ett tåg hade knosat huvvet på mig. Men bara att bita ihop ja menar ja har ju gått igenom förlossning HALLÅ va är en förkylning gentemot de=P
Men då till de roliga Elins pappa som då ä lite känsligare kom imorse och även han hade fått sig lite bakterier =) SÅ han hade vart och hälsat på uppe i pärleporten =) Kan inte göra annat än att skratta åt förkylda karlar.. Vad är de me detta släkte =P Klenfisar. hehe

Ringde till komunal ida med och hade funderingar på varför mammalediga och sjukskriva inte får gå på julbord. Men de är upp till varje enhet/grupp att meddela den berörde. Jo tack för de.. men de tar vi igen nästa år. Då ska ja äta av den ljuvliga laxen som ja längtat efter...

Nä film nu kanske eller kanske rent utav bara sova =) ska ju upp vid mellan 1-2 och ge lillan mat =) Så då avslutar vi detta meningslösa inlägg med ett godnatt.

förlossning i bilder OBS vissa starka bilder

här kommer hon stolt mormor

Förlossningsberättelse

Jag hade gått en vecka över tiden då allt startade. Jag minns de som igår. Jag längtade så efter nysätersmarten för den skulle ja bara gå på =)
Fredagen den 27 hade vi gäster hemma hos mamma och pappa. Slemmis hade gått tidigare under dagen men ja visste ju att de kunde gå upp till en vecka innan allt startade. Vi satt och åt kräftor,och njöt till fullo =) Gästerna sa att ja inatt börjar de nog. nej nej ja sa ja hade ställt in mig på att gå MINST 2 veckor över. Men nu va vi på 40+5 och inget hade hänt. Jag gick och la mig vid kl 22 då ja va trött och ifall de skulle börja så fick ja ju sova lite. nojjig som ja var =P
Klockan blev 00 inget hänt =) nästan exakt på klockslaget 01.30 fick ja mensverk och tänkte att börjar de nu tro =S ja låg kvar i sängen en stund till och de gav sig inte. Nehepp då får vi ta 2 panodil då.. de hade ja ju hört kunde hjälpa =) Så gick ja och tog mig en lång dusch på nästan 1 timme, dels för att de va så skönt och dels för att då gjorde de inte så ont. Kl 02.45 gick ja och la mig igen för ja tänkte att detta kan ju hålla på de va inte så starka värkar. Sagt och gjort... Men precis jag lagt mig i sängen sa de plask.... Jahapp tänkte ja nu gick vattnet. FAN va gör ja nu.Såg ju att vattnet var alldeles brunt/grönt. Jag hade läst att de kunde se ut så om bäbid bajsat i vattnet... Så 3 gick vattnet och ja ringde förlossningen.. Där låg ja i sängen och funderade på hur ja skulle ta mig ur sängen... Genomblött som de va. en hund bakom rava.
Högt ropas ja till mamma och pappa att vattnet gått. Pappa vaknade av åskan han som pågick så ja ropade att VATTNET HAR GÅTT..pappa svarade att jaja då drar de väl igång då. Menas mamma va lite segare. Hon fattade inte vad som hänt utan ja sa yttligare en gång MAMMA VATTNET HAR GÅTT... Hennes svar blev ja men ja vet att de är oväder ute... SKa tilläggas att min hund är jätterädd för åska....Då sa ja te pappa att mamma fattar inte...Så igen ropar ja men mamma de ä inte åskan de är mitt vatten som gått... Ja behöver handdukar =) Då hade jag kommit upp i stående ställning och de bokstavligen rann vatten mellan benen. DÅ vaknar hon till och upp men panik. Haha ja vilken natt de blev =) står där med fullt av handukar mellan benen och på golvet =) På förlossningen sa de att ja lungt kunde äta och sen åka iväg. men ja va inte dierkt hungrig så på med en stor blöja size PRO och på med kläder...
Till saken hör att vi skulle ta min bil som då va färdigpackad. men i allt vimmel av min mor så fick hon för sig att vi tar hennes bil så hon ut och packar om och slår i armen så den blev blågrön =)
Väl iväg......I värsta åskvädret och regnyran.. Ja talade inte om för mamma att ja hade täta värkar föränn vi närmade oss sörmon när hon frågade.. Ja svarade lite försiktigt att ja de är max 3 minuter.. då ni ble de yttligare eld i tanten =) Hon körde om bilar och körde om vid kamrorna..Hej å håå va de gick.. Där satt jag och va lugn och skickade sms till alla som ville veta när de startade =) nästan exakt 04 va vi inne och fick komma in i ett rum då klockades mina värkar där tjejen sa att detta kan dröja =) Men när de va mindre än 2 minuter bestämdes de att ja skulle in och undersökas =) Ja var öppen 3 cm tänkte att detta kommer dröja =) Men under undersökningen så upptäckte de att de fanns inget huvud där nere... INGET HUVUD tjoade ja högt...Tänkte på min vän som fick snittas några veckor innan =) 

Jahapp då kom de en läkare med en UL-maskin som konstaterade att "Gustav" låg i säte.... DÅ visste ja ju att då blir de snitt. Så nu drog de verkligen igång ja fick värkavlösande som va bricanyl de stack mig i armar. ja hade kablar högt och lågt. =) Satte kateter gjorde de med å shit va de sved =P Klockan gick väldigt fort där när alt drog igång =) Men vid halv 6 var ja nere i operationssalen där ja fick yttligare nålar och spinalbedövning.. I detta skede fick ja skicka ut min mor som då hade blivit vimmelkantig av alla sprutor =D När hon väl kvicknat till igen va de ju dags att få mer insprutat då frågade ja om de va någon som kunde fotografera för detta kunde inte mamma göra kände ja =)
Så snäll som narkosläkaren va så tog han på sig detta uppdraget och ja sa till mamma att komma in när de var färdigt =) När de snittade mig så kändes de som om någon drog ett streck nere under magen.  Tjoff sa de så va HAN ute trodde jag =) så jag låg där och skakade av rädlsa när de började tjoa om nitromex då tänkte ja att nu är barnet dött och de måste få hjälp =) gick många tankar där. =)
Exakt kl 0600 komm Lillan till världen och jag hade ju sagt att om de skulle bli en tjej skulle hon heta Annie efter en väligt go tant. Men de va ingen Annie De va en Elin =) de vackraste jag någonsin skådat...En stor klump på 4480 kg och 53 lång =)
De skyndade ut med lillan för vägning och mätning. Sen kom de in med henne och la henne på min gröna vackra outfit =) Men skakig som ja va kunde ja inte hålla henne.
Kan intyga att de va en stolt mormor som kom med henne =)
Vid halv 7 rullade ja ner till uppvaket då ja skakade så. där fick ja en maskin som blåste värme på mig =)
Där låg jag ensam och utlämnad inte visste ja om lillan levde va stor hon va eller något. Ingen kunde heller komma och hämta mig.. De va tydligen fullt upp den natten =)
Men vid halv 11 rullade de upp mig och ja fick se mitt mirakel =) DÅ va de ju detta med amningen sätta en unge till ett bröst haha ja vilken procedur. men hon fattade galoppen före sin mor =)
Så ja jag missade nysätersmarten och allt oväder en där låg jag lycklig som ¨många andra mammor =)

Vilken natt säger ja bara =)
Natten som följde fick ja så ont i min arm att ja inte kunde lyfta Elin ens de kunde tydligen bli så när man hade mycket luft i magen =P
Efter 3 dagar kom vi hem =) då bodde jag i lägenheten utan hund. Rådde bara om mig och lillan. men efter en vecka va de för jobbigt så jag åkte te mor och far. Oohh god vilket känsloladdat möte... Ja grina som en bäver, han visste itne vart han skulle göra av sig. plus att jag kom med en bäbis....
Ja ni kan förstå va tokigt allt var =P

Men som tur va gick de bra och ni vaktar han henne mer än någonsin =)


min graviditet i bilder

för ett år sen =) nu börjar de synas =)nu syns de =) big bauta =)

Hej och hå ny blogg och nya försök till att skriva av sig

Ja vad har hänt under ett års tid. jo jag har blivit gravid, vart gravid och fått en underbar dotter vid namn Elin =)
Livet som förälder är inte lätt. Ständigt orolig att något ska hända henne. Hpon har redan fått öroninflammation blott 3.5 månad gammal. blir hon som mig får hon de ofta.
När ja tittar på lillan tänker ja att tänk henne har jag bärt på i 9 månader, hon är så vacker. Att jag kunde skapa något så underbart.

Vad har mer hänt i mitt liv. Jo mamma har fått en hjärntumör som är godartad. så nu drar detta igång. Man vet aldrig vilken väg livet väljer att gå.

Jag bor med min dotter och hund i en 2a. trivs jättebra i den nu för tiden. vantrivdes här förr men nu när lillan har kommit och ja fått ordning på mitt liv så kännde de riktigt bra =)

Vad vill ja uppnå med min blogg.... Jag måste skriva av mig har så mycket i mitt lilla huvud som behöver ut =)

Så nu kommer de komma massa bilder hur ja sett ut =)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0